MSÜ sınavı kaç puanla kazanılır, baraj puanı var mı? MSÜ sınavından kaç puan almak gerekiyor?



MSÜ sınavı kaç puanla kazanılır, baraj puanı var mı? MSÜ sınavından kaç puan almak gerekiyor?

Üniversite eğitimlerini askeri üniversitede Kara, Deniz, Hava gibi Harp okulları ve 2 yıllık meslek yüksekokullarında sürdürmek isteyen binlerce aday MSÜ oturumlarında ter döktü. 23 Şubat tarihinde düzenlenen sınavın ardından ÖSYM tarafından cevap anahtarı açıklandı. Puan hesaplaması yapmaya başlayan adaylar ise netlerini öğrenerek tercih edebilecekleri alanları araştırıyor. Milli Savunma Üniversitesi, her yıl yerleştirme sonuçlarına göre taban puanları yenileniyor. Erkek ve kadın adaylar arasındaki taban puanlar farklılık gösteriyor. Peki MSÜ sınavı kaç puanla kazanılır, baraj var mı? İşte, sınava ilişkin merak edilen soruların yanıtları…

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı bugün tamamlandı. Sınavdan çıkış yapmaya başlayan adaylar ise puan hesaplaması yapmaya başladı. Sınavın değerlendirmesi yapılırken 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek. Kara, Deniz, Hava Harp Okulu ve 2 yıllık Meslek yüksekokulları alım yaparken sayısal, sözel, eşit ağırlık ve genel puan türlerini dikkate alıyor. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre sınav sonuçları 18 Mart tarihinde erişime açılacak. Peki MSÜ kaç puanla kazanılır, baraj var mı? İşte, detaylar…
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına bu yıl 600 binden fazla başvuru yapıldı. Sınavın zorluk ve kolaylık derecesine göre her yıl alım puanları farklılık gösteriyor. MSÜ’de herhangi bir baraj uygulaması bulunmuyor. Geçtiğimiz yıl Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Hava Harp Okulu ve diğer okulların alım yaptığı en düşük puanlara görsel üzerinden ulaşabilirsiniz.
Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.
23 Şubat tarihinde düzenlenen sınava katılan adayların, uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. Sınav kurallarına uymadığı tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacak. Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilebilmesi için;Sınava, atandığı salon/sırada girmesi, Sınav başlamadan önce Sınava Giriş Belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi, Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması, Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıpkodlaması, Cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdının ilgili alanına işaretlemiş olması, Soru kitapçığı ve cevap kâğıdına yazması, işaretlemesi, doldurması ve kodlaması gerekentüm bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması, Sınav sorularını, sınavın cevaplama süresi başlatıldıktan sonra okumaya başlaması, Sınav süresi bittikten sonra soruları okumaması ve cevap kâğıdında işaretlemeye devametmemesi, Sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınavgörevlilerine teslim etmesi, Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması zorunludur.