Terk edilme sorunları ilişkiler üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Terk edilme sorunlarının ilişkilerde sorunlara nasıl yol açabileceğini öğrenelim:
1. Güven sorunları: Terk edilme sorunları olan kişiler partnerlerine güvenmekte zorluk çekebilirler; partnerlerinin onları terk edeceğini veya ihanet edeceğini varsayabilirler. Bu, sağlıklı ilişkiler kurmayı zorlaştırabilir.
2. Özgüvensizlik ve kıskançlık: Terk edilme sorunları olan kişiler her zaman sürekli ilgi ve güvenceye ihtiyaç duyarlar. Hassas olabilirler ve çok çabuk güvensiz veya kıskanç olabilirler. Bu, partnerlerinin anlamasını zorlaştırabilecek yapışkan davranışlara yol açabilir.
3. Düşük öz saygı: Terk edilme sorunları olan kişiler düşük öz saygıya sahiptir ve değersiz hissedebilirler. İlişkilerinde yaşanan sorunlardan kendilerini sorumlu tutabilirler ve sevgi ve ilgiye layık olmadıklarını hissedebilirler.
4. Yakınlık korkusu:Terk edilme sorunları olan kişiler partnerleriyle yakınlaşmayı zor bulabilirler. Yalnız kalma korkusuyla partnerleriyle duygusal bağ kurmaktan kaçınabilirler. 5. İlişkileri sabote etmek – Terk edilme sorunları olan kişiler, diğer kişinin ilişkiyi bitirme şansı olmadan ilişkiyi bitirirler. Sorunları düzeltmek veya iletişim kurmak yerine, ilk etapta terk edilen taraf kendileri olmasın diye ilişkiyi bitirirler.
TERK EDİLME KORKUSUYLA NASIL BAŞA ÇIKIŞIR?
İletişim kurun: İlişkiden çıkmak yerine, partnerinizle iletişim kurun; ona korkularınızdan bahsedin. Kimse zihin okuyamaz; partnerinize düşünmesi ve harekete geçmesi için zaman verin.
Yardım isteyin: Kendinizi bir kırmızı bayrak olarak iddia etmek yerine, yardım isteyin. Partnerinizle veya arkadaşlarınızla konuşabilir veya doktorlardan danışmanlık alabilirsiniz. Kendinizi tanımak ve sorunlarınızla başa çıkmak için terapiye gidebilirsiniz.
Öz bakım uygulayın: Öz bakım uygulamak, sevgi ve ilgiye layık olduğunuzu anlamanıza yardımcı olabilir; kendinize zaman ve hak ettiğiniz prenses muamelesini verin. Bu, öz değerinizi anlamanıza yardımcı olacaktır.